Pastasalat med tunfisk og bønner
Man kan egentlig ikke få nok av variasjoner på tunfisk-salat, så her kommer enda en.
Dressing ingredienser:
| 2 ss Balsamico Vineddik |
| 5 ss Olivenolje |
| 1-2 ss Vann |
| 1 ss Eple eddik |
| 2-4 ss Sennep |
| Salt (etter smak) |
| Grovkvernet pepper (etter smak) |
Bland alle ingrediensene godt, og smak på dressingen. Juster eventuelt med krydder for å oppnå den smaken du ønsker. PS! Denne dressingen trenger en del tid på å godgjøre seg, bla vil smaken av epleeddik være kraftig med det samme. Dette er helt normalt, og det vil dempe seg etter noen timer i kjøleskapet.
Tunfisksalat:
| 400g pasta |
| 2 bokser Tunfisk |
| 1/2 Rødløk |
| 1 boks salatbønner | |
 |
Først av alt skyller du tunfisken i vann, og det samme gjøres med salatbønnene. Disse kommer som regel i en sukkerlake, og denne er vi ikke interessert i. Det utgjør en mengde unyttige karbohydratersom vi ikke trenger. Skyll derfor bønnene godt i vann, før du putter dem i salatbollen sammenmed tunfisken. Tilsett den ferdigkokte pasta'n (pass på at denne er avkjølt i kaldt vann etter kokingen).Finhakk rødløken og putt den i salatbollen.
Da er det bare å helle den ferdige dressingen over salatblandingen, og blande det hele godt.
Salaten må nå hvile seg i et par timer i kjøleskapet før du prøvesmaker. Som nevnt er dette nødvendig for å dempe den kraftige eple-eddik smaken. PS! Bruk et lokk eller dekk til salatbollen med plastfolie slik at salaten ikke tørker ut.
Diskuter eller kommenter gjerne denne oppskriften under: