GI - Glykemisk Indeks
Glykemisk indeks (GI) forteller noe om hvordan en matvare påvirker blodsukkeret.
Tidligere ble GI regnet ut med hvitt brød som utgangspunkt (hvitt brød = 100 GI), men i de senere år er det som regel GI verdi utifra at glukose = 100.
| Beskrivelse | GI (glukose) | GI (hvitt brød) |
| All Bran (branflakes) | 54 | 74 |
| Appelsin | 43 | 59 |
| Appelsinjuice | 52 | 71 |
| Bagel | 72 | 99 |
| Baguette | 95 | 130 |
| Banan | 61 | 84 |
| Brød, rug, grovt | 58 | 79 |
| Bygg, helkorn | 25 | 34 |
| Cornflakes | 88 | 121 |
| Eple | 38 | 52 |
| Eplejuice | 33 | 45 |
| Fruktose | 19 | 26 |
| Glukose | 100 | 137 |
| Grønne erter | 47 | 64 |
| Hamburgerbrød | 61 | 84 |
| Havregrynsgrøt | 65 | 89 |
| Helmelk | 32 | 44 |
| Honning | 92 | 126 |
| Hvetebrød | 73 | 100 |
| Hvetebrød (fullkorn) | 73 | 100 |
| Hvetekorn, hele kokt | 41 | 56 |
| Hvetepuffer | 80 | 110 |
| Hvite bønner (boks) | 51 | 70 |
| Iskrem | 50 | 69 |
| Jordnøtter | 11 | 15 |
| Kidney bønner (boks) | 54 | 74 |
| Kidney bønnner | 31 | 42 |
| Kikerter | 34 | 47 |
| Kikerter (boks) | 44 | 60 |
| Knekkebrød | 69 | 95 |
| Korn (hele) | 26 | 36 |
| Laktose | 42 | 58 |
| Lettmelk | 34 | 47 |
| Linser | 26 | 36 |
| Maischips | 72 | 99 |
| Maiskorn | 58 | 79 |
| Makaroni | 47 | 64 |
| Maltose | 111 | 152 |
| Müsli | 70 | 96 |
| Pannekaker | 67 | 92 |
| Pitabrød | 57 | 78 |
| Pizza (gjennomsnitt) | 60 | 82 |
| Pommes frites | 75 | 103 |
| Poteter (bakt) | 85 | 116 |
| Poteter (kokt) | 58 | 79 |
| Potetgull | 56 | 77 |
| Potetmos (hjemmelaget) | 72 | 99 |
| Potetmos (pulver) | 88 | 121 |
| Puffet ris | 96 | 132 |
| Ris (jasmin) | 59 | 81 |
| Ris (parboiled) | 50 | 69 |
| Ris (råris) | 59 | 81 |
| Ris, brun (naturris) | 55 | 75 |
| Riskaker | 64 | 88 |
| Rosiner | 68 | 93 |
| Rugbrød (fullkorn) | 65 | 89 |
| Rugbrød (hele korn - pumpernickel) | 50 | 69 |
| Ryvita, knekkebrød | 64 | 88 |
| Soyabønner | 15 | 21 |
| Spaghetti | 49 | 67 |
| Spaghetti (fullkorn) | 45 | 62 |
| Sukker | 61 | 84 |
| Søtpoteter | 51 | 70 |
| Vaniljesaus | 43 | 59 |
| Weetabix | 80 | 110 |
| Yams | 54 | 74 |
| Yoghurt | 38 | 52 |